mamograf

Нова опрема и виши квалитет здравствених услуга (Видео)

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је 27. маја Радиолошку службу у Дому здравља „Др Драган Фундук“ у Пећинцима, где га је са новом дијагностичком опремом упознала директорка ове установе Мирјана Пешић.

„Уз велике инфраструктурне пројекте које општина Пећинци ради на канализационим мрежама, путевима, школама и вртићима, велику пажњу посвећује и здравству. Видите и сами, нови мамограф, рентген, ултразвучни апарати. То је нешто што је велико за општину Пећинци и за наше грађане. Нећемо више морати да чекамо превентивне прегледе. Свакодневно ћемо имати прегледе. Велика ствар за здравље наших грађана и будућност нашег Дома здравља“ – изјавио је председник Ђокић и додао да је све то део националне политике бриге о здрављу грађана коју спроводе председник Александар Вучић и Влада Републике Србије.

Вредност новог дигитализованог мамографа је око 15 милиона динара, а у последње две године Дом здравља је опремљен и новим рентгеном и новим ултразвучним апаратом.

„Налазимо се у служби која је стварно понос наше установе. Видели сте нов ултразвучни апарат, нов дигитални рентген и нов мамограф који смо добили по конкурсу покрајинског секретаријата, односно средствима Покрајинске владе. Ја морам да се захвалим и локалној самоуправи која нам је јако помогла у адаптацији простора, који је био доста неуслован. Са новом опремом квалитет услуга, наравно, биће бољи. Али морам да нагласим да ми мамограф нисмо имали и да је то нешто ново. Мамографски прегледи ће се обављати код нас у Дому здравља, тако да ће бити доступни женама наше општине. Неће се морати заказивати и чекати у другим установама. Радиће се превентивни прегледи, радиће се клиничка мамографија. Код жена које већ имају симптоме, које су болесне, то је неопходан преглед у току самог лечења, тако да ће наше жене, ја мислим бити задовољне“ – рекла нам је директорка пећиначког Дома здравља др Мирјана Пешић.

Она је истакла да је мамограф златни стандард за рано откривање рака дојке, а рано откривање у великој мери повећава шансе за излечење.

Извор: www.pecinci.org

Подели