obavestenje_novo

У недељу бесплатни прегледи за децу и одрасле

Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу, 16. јуна, од 8 до 17 часова, у више од 200 здравствених установа широм земље. Садржај прегледа по налогу Министарства здравља чине физикални преглед одраслих са мерењем крвног притиска и пулса и дерматолошким прегледом, лабораторијске анализе крвна слика, гликемија и тумор маркери, ултразвучни преглед абдомена и мале карлице и прегледи деце на деформитете локомоторног система и одређивање гликемије уз сагласност родитеља.

У Дому здравља „Др Драган Фундук“ Пећинци сви грађани општине Пећинци, укључујући и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута измере крвни притисак, пулс и ураде преглед коже, ураде ултразвучни преглед абдомена и мале карлице, провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику и тумор маркере у лабораторији, као и да провере здравље своје деце.

Прегледи деце предшколског и школског узраста, који обухватају целокупни локомоторни систем и проверу нивоа шећера у крви, обављаће се у служби педијатрије пећиначког дома здравља у периоду од 8 до 17 часова.

У служби општине медицине од 8 до 17 часова пацијенти ће бити у прилици да измере крвни притисак и пулс, као и да прегледају младеже.

У служби радиологије ултразвучни прегледи се обављају од 8 до 17 часова.

У лабораторију пацијенти могу да се јаве од 8 до 11 часова и потребно је да не доручкују пре узимања узорака.

Министарство здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље. Посебно позивамо родитеље деце предшколског и школског узраста да искористе прилику и на брз и ефикасан начин провере здравље своје деце.

Подели